Nové Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši


Romana Suchá

i Připravujeme

Pohádkové vyprávění z říše emocí od oblíbené autorky

Každý z nás má ve své duši kouzelnou perlu – jen někdy bývá schovaná pod nánosem složitých emocí. A od toho je tady víla Mušlenka, která její světlo umí najít u každého člověka. Třeba u Honzíka, kterému se děti ve škole posmívají, u Janičky, která si nedělá úkoly a pořád jen slyší, že z ní nic nebude, u Standy, který všechno vidí černě a nedokáže se radovat, nebo u Terezky, která žárlí na svého nevlastního bratra a další děti. Tato laskavá vyprávění vyléčí všechna smutná srdce a pofoukají každou bolístku.

Tato knížka je inspirována učením Virginie Satirové - světové rodinné terapeutky. Pohádky, které v ní najdete, jsou určeny dětem předškolního a mladšího školního věku. Knížka nabízí možnost sdílení zážitků všedního dne, svěřování se se svými pocity, problémy, trápeními, proto je vhodná zejména pro společné čtení s rodiči. Učí děti, jak rozpoznávat a zvládat svoje emoce a posiluje jejich vědomí vlastní hodnoty.

Romana Suchá pracuje v Psychiatrické nemocnici Kroměříž jako vedoucí klinická psycholožka a psychoterapeutka. Ve svém volném čase se věnuje tvorbě pro děti – psaní knížek a cvičebnic, ale i podkladů pro didaktické hry a mobilní aplikace. Ke svému koníčku se dostala v době, kdy byla se svými dětmi na rodičovské dovolené a skládala pro ně různé básničky i pohádkové příběhy. Svou tvorbu se snaží obohatit o vlastní psychologickou zkušenost a dát jí nový rozměr.

Číst více
349 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 112
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.11.2024
Formát 215x280 mm
Jazyk čeština
Ilustrátor Barbara Gyönyör
EAN 9788074482328
Věk od 6
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

O autorovi

Romana Suchá Romana Suchá

Romana Suchá


Je klinická psycholožka a terapeutka. Ve svém volném čase se věnuje tvorbě pro děti – psaní knížek a cvičebnic, ale i podkladů pro didaktické hry a mobilní aplikace. Oblíbenou edici cvičebnic Pekelně snadné učení s čertíkem Kvítkem si sama ilustrovala. Knihy, které píše, se snaží obohatit o svou psychologickou zkušenost a dát jim nový rozměr. Například Léčivé pohádky pro dětskou duši využívají dětské představivosti a sugestibility pro posílení víry v sebe a vlastní schopnosti. Ke svému koníčku se dostala v době, kdy byla se svými dětmi na rodičovské dovolené a skládala pro ně různé básničky i pohádkové příběhy. Na začátku tedy nestál záměr napsat knížku, ale oživit a zpestřit hraní s vlastními dětmi. Jak sama říká, její knihy jsou testovány na dětech.

Zobrazit profil autora